Jiu-Jitsu fotoalbum van Hans van der Stok

Nederlands verzetstrijder en geheimagent in de Tweede Wereldoorlog

Johan Smits

Jiu-Jitsu fotoalbum van Hans van der Stok

paperback/ gebrocheerd: € 13.95

ISBN: 978-90-8666-182-4, geïllustreerd, 96 blz., August 2010
Formaat: 14.0 (h) x 20.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 175 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Den Haag, Nakada, sportschool, Tweede Wereldoorlog

beschrijving

Johan Paul (Hans) van der Stok werd geboren te Balikpapan op Borneo in Nederlands Indië op 21 maart 1919. Hij is omgekomen op 11 april 1945 in het concentratiekamp Mauthausen.
Hans van der Stok was een Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij was sergeant adelborst, Engelandvaarder, geheim agent en fervent jiu-jitsu beoefenaar.
Dit is het plakboek dat hij gedurende twee jaar heeft bijgehouden.
Deze publicatie is een eerbetoon aan en een kennismaking met een enthousiaste jonge jiu-jitsubeoefenaar en verzetsstrijder die heeft gevochten en is gestorven voor iets waar hij in geloofde: vrijheid.
De unieke foto’s in dit album laten niet alleen zien hoe jiu-jitsutechnieken in deze periode werden uitgevoerd maar laten ook het interieur zien van twee belangrijke scholen in Den Haag in die tijd die van Johan van der Bruggen en Maurice van Nieuwenhuizen. Dergelijke foto's zijn bijzonder zeldzaam.
Met het verschijnen van dit boekje is niet alleen een niet onaanzienlijke bijdrage geleverd aan de geschiedschrijving van jiu-jitsu in Nederland. Het beoogt ook de actieve rol die Nederlandse verzetsstrijders gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld te belichten.
Dit boekje is van belang voor iedereen die in jiu-jitsu dan wel de Tweede Wereldoorlog is geïnteresseerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.