Alweer een feestdag

Guus Martens

Alweer een feestdag

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8666-199-2, geïllustreerd, 90 blz., August 2011
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: opvoeding, jeugd, religieus, feestdagen, christelijk

Christelijke feestdagen een uitleg

Wat wordt er eigenlijk gevierd met Kerstmis, Driekoningen, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren? Kinderen vragen ernaar. Wat is dan leuker om hen het verhaal over elk van die feestdagen te kunnen voorlezen? Oudere kinderen kunnen ze natuurlijk ook zelf lezen.
De verhalen zijn aanvankelijk geschreven op verzoek van een moeder. De kinderlijke aandacht en hun verstilling bleek te verrassen. Dat was genoeg reden om de verhalen in boekvorm uit te geven, zodat ook andere ouders, opvoeders en kinderen ervan kunnen profiteren.
Maria de Vet heeft het boek verlucht met afbeeldingen in kleur.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Guus Martens is schrijver en pedagoog met een theologische achtergrond. lees de hele tekstPasen | Eerste en tweede PaasdagEerste en tweede Paasdag worden dit jaar op zondag 16 en maandag 17 april 2017... lees de hele tekstDriekoningenHet kerstfeest is al een paar dagen voorbij. De opa’s en oma’s zijn allang... lees de hele tekstNRC'Erkende christelijke feestdagen raken ontkerstend. Met Pasen, Hemelvaart en... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.