Wie denk je dat je bent

De zelfkennisdriehoek: Een inspirerende methode om je zelfkennis te verbreden en te verdiepen

Bert van der Zaag

Wie denk je dat je bent

paperback/ gebrocheerd: € 15.90

ISBN: 978-90-8666-256-2, geïllustreerd, 140 blz., May 2012
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Boekenplan

editie: 2de druk

trefwoorden: zelfkennis, Organisatiepsychologie, zelfbeeld, persoonlijke kwaliteiten

beschrijving

Of het nu om leiding geven gaat of om een meer vakinhoudelijke rol, we verdienen ons brood met de inzet van vakkennis. De effectiviteit van die inzet is echter afhankelijk van de mate van zelfkennis waarmee je die kennis inzet. Anders gezegd, vakkennis zonder zelfkennis kan de inzet van die vakkennis riskant maken. We kunnen daar allemaal voorbeelden van zien in de media.
Het zou zelfs best eens zo kunnen zijn dat het gebrek aan zelfkennis van financiële professionals mede de huidige economische crisis veroorzaakt heeft. Denk bijvoorbeeld aan het overschatten van de eigen oordeelsvorming.

Dit boek nodigt je uit om aan zelfkennis te werken. Langs een road map, gebaseerd op je eigen ervaringen en die van anderen en dus niet op basis van het zoveelste persoonlijkheidsmodel of leiderschapstest. Dat vraagt een investering in het reflecteren over jezelf.

In een tijd die zich kenmerkt door een snelheid aan indrukken is reflectie een schaarse tijdbesteding geworden. Toch is dit een investering die zich zeker zal terugverdienen. Aan de ene kant doordat je leert valkuilen rond het thema van zelfkennis te vermijden en aan de andere kant doordat je op, tot nu toe, wellicht onontdekte en boeiende mogelijkheden komt.

Ga eens na hoeveel tijd, geld en energie je in de ontwikkeling van je vakkennis hebt geïnvesteerd. En vergelijk dit met de tijd, het geld en de energie die je in het thema van zelfkennis hebt gestoken.
Dat maakt de investering in dit boek inclusief de tijd die het lezen zal vragen, zeker de moeite waard.

Meer teksten en voorbeelden:

Nieuwe wijn in nieuwe zakkenIn mijn beroep als trainer/coach, kan ik het nooit laten om even de nieuwe... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.