Een droomheld

Hans Ratsma

Een droomheld

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-305-9, 125 blz., May 2011
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: mysterie, schrijver, krant, huismeester, kind,

Schrijver vult krant met zelfbedachte verhalen.

In een vervallen stadspand van de stad R. woont een kleine gemeenschap die nooit de moeite neemt elkaar te leren kennen. Men leeft langs elkaar heen in aanhoudende angst voor de willekeur van een huismeester, die dag en nacht de dreiging uitstraalt van een beul, op zoek naar slachtoffers.

Eén voetstap op de trap is voldoende om het huis te laten verstarren in angstige afwachting. En het zijn ook de enige momenten waarop de bewoners elkaar opzoeken en manen tot kalmte; maar het blijft een kalmte met gespitste oren en gespannen lijven.
Tot de bewoners hoort ook de schrijver van een plaatselijke krant. Hij leeft in de waan van heldendom en vult het plaatselijke blad met zelfbedachte avonturen.

Zijn vriendin W. is in verwachting en misschien zal de komende geboorte uitgroeien tot de enige ware gebeurtenis in zijn leven. De huismeester wenst echter geen kind in zijn huis. Als hij na een bezoek aan zijn favoriete hoer dronken wordt aangereden en in het ziekenhuis belandt, lijkt alles alsnog naar behoren te worden opgelost. Mits de plaatselijke krant de ware werkelijkheid vermeldt.

Hans Ratsma schreef eerder de prachtige verhalenbundel Verborgen wrok en zijn originele en intrigerende roman Een Keulse reis. Met zijn derde boek, Een geval van liefde, werkte hij het centrale thema in zijn werk, het onvermogen om verloren kansen nieuw leven in te blazen, verder uit. Ook in zijn vierde boek kiest hij voor een hoofdpersoon die in voortdurende verwarring en wanhoop probeert, het tij en daarmee zijn kansen te laten keren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.