De roep van de mapori

Het indrukwekkende en openhartige levensverhaal van een Nederlandse vrouw in Kenia

Mirjam van Roode

De roep van de mapori

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 978-90-8666-193-0, 286 blz., June 2011
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-90-8666-214-2, geïllustreerd, June 2011

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: passie afrika kenia cultuurverschillen multiculturele relaties

beschrijving

Wanneer Mirjam van Roode in 1988 voor een stage naar Kenia vertrekt, kan ze nauwelijks vermoeden hoe drastisch deze reis haar leven zal beïnvloeden. Ze raakt verknocht aan het land, wordt verliefd op de Keniaan Njenga, trouwt met hem en laat uiteindelijk alles in Nederland achter
om in Afrika een bestaan op te bouwen. Twee kinderen en een lawine aan belevenissen zijn het gevolg. Als het huwelijk strandt en Mirjams werkcontract afloopt, keert ze met tegenzin terug naar Nederland. Toch blijft Mirjam Kenia trouw; jaarlijks reist ze met haar kinderen naar hun geliefde vaderland. Maar als Mirjam verzeild raakt in hevige etnische onlusten en haar kinderen niet langer als Kenianen maar als Kikuyus worden gezien, leert ze Kenia van een heel andere kant kennen.

Mirjam van Roode (Rijnsburg, 1967) studeerde Fysische Geografie in Utrecht. Met De roep van de mapori maakt ze haar debuut. Ze vertelt bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaanse politieke actualiteit.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'De liefde voor Afrika spat eraf. Open en eerlijk. Petje af.'
Esta

'Een... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.