Tien + één Boeddhistische fabels

Siddharta Gautama

Tien + één Boeddhistische fabels

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-8954-283-0, 44 blz., March 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

vertaald door: George Bijloo

trefwoorden: dieren, fabels, Jataka, Boeddhisme, Oosterse wijsheid, sagen, legenden

Boeddhistische fabels over dieren

De fabels in dit boek zijn een keuze uit een collectie van ruim 500 verhalen, bekend als de Jataka-verhalen, die de boeddha Siddharta Gautama zijn eerste volgelingen zou hebben verteld. Het doel van deze verhaaltjes is het toelichten van sommige kanten van de boeddhistische leer, de morele of praktische basis van ons leven. De kwintessens is nuchter en logisch denken. Boeddhisten bereiken dit stadium door rationeel nadenken en meditatie.

Ofschoon deze verhaaltjes in hun originele vorm onmiskenbaar Indiaas en boeddhistisch zijn, bezitten zij ook een hoge graad van wereldse wijsheid. Deze “Tien + één fabels” uit de Jataka-verhalen zijn in een modern idioom gesteld en zeer geschikt voor lezers en lezeressen van elke leeftijd. Het laatste verhaal Hoe de Koning wijsheid verzamelde komt niet uit de Jataka, maar is een eigen verhaal.

Van de hand van vertaler, George Bijloo, zijn in de loop van de laatste 25 jaar niet alleen boekjes en essays over de boeddhistische leer verschenen, maar ook over sociologie en culturele antropologie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.