Woordenregen

1 jaar schrijven

Margreet Schouwenaar

Woordenregen

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77408-91-9, geïllustreerd, 224 blz., October 2011
Gewicht: 510 gram.

Uitgever: A3 Boeken

trefwoorden: schrijfoefeningen

beschrijving

Wie schrijft kan toveren, kan het laten regenen op papier en heeft geen paraplu nodig. Wie schrijft kan de wind laten ruisen door de bomen, kan de lezer laten huiveren, kan het haardvuur laten knappen. Wie schrijft schept leven. Maar hoe doe je dat nu? Hoe geef je tekst levensadem, hoe laat je woorden stromen, voer je de lezer mee in een wereld die alleen op papier bestaat?


In het werk van Rembrandt spelen handen vaak een belangrijke rol bij het verhaal dat hij wil vertellen. Zo zijn de handen van het Joodse bruidje een symbool van liefde en verbinding. Rembrandt maakte veel voorstudies van handen voor hij het verhaal in de handen van het Joodse bruidje kon schilderen. Wie schrijft maakt ook voorstudies. Kan luisteren naar zijn innerlijk stem. Kan zijn overijverige criticaster negeren. Kan genieten van zijn woordenstroom, de regenbui aan tekst zonder duidelijke structuur of kern. De pen danst over het papier, wordt rauw gekauwd tijdens het broeden en ligt altijd binnen handbereik. Zo ontstaan de ervaring, de kennis, het inzicht en het plezier waarmee het verhaal kan worden verteld.


Met dit boek kun je een heel jaar voorstudies maken. Elke week heeft zijn eigen thema en concrete schrijfoefeningen, die een rijke bron van inspiratie vormen. De oefeningen laten je spelen, ploeteren, schrappen en schuren. Door iedere week en misschien wel elke dag te schrijven ontstaat ruimte om ervaring op te doen en inzicht te verwerven.


Margreet Schouwenaar is dichter, kinderboekenschrijfster en docente pedagogiek. Ze geeft ook al jaren cursussen schrijftraining, levensverhalen en poëzie schrijven

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.