Framgord

paperback/ gebrocheerd: € 23.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-178-7, geïllustreerd, 190 blz., May 2011
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 360 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: geschiedenis fantasy

beschrijving

Dit boek vertelt het verhaal van de avontuurlijke zoektocht van de dwerg Framgord. Hij is ontwaakt op de Hooglanden waar hij moest zien te overleven, niet meer wetend waar hij echt vandaan gekomen is. In het verlaten oord heeft hij vriendschap gesloten met de dieren, die hem de winters door helpen. Maar tijdens zo’n koude winter heeft hij een droom over een wondermooie parel, de Parel van de Vrijheid, die hem als het ware roept. Dit brengt hem ertoe naar de Mensen te gaan.
Al snel komt Framgord erachter dat er geen weg meer terug is en belandt hij op een wonderlijke manier in het rijk Historia. Hij reist door de Westerse Cultuurgeschiedenis, gebruikmakend van de gelegenheid om ook daar de parel te vinden.
Dit avontuur voert hem via Mesopotamië naar Egypte,van Kreta naar de Trojaanse Oorlog, met een span strijdrossen komt hij in de gloriedagen van Rome terecht. Uiteindelijk gaat hij samen met een bont gezelschap door de geschiedenis van Amerika. Ten slotte komt hij dichter bij het heden waar hij weer mee samenvalt in New York. Dit wordt hem bijna fataal, maar daar doet hij wel een hele grote ontdekking die niet alleen voor hem, maar ook voor de lezers van belang kan zijn.

Meer teksten en voorbeelden:

NBD|Biblion recensieDe dwerg Framgord trekt de mensenwereld in op zoek naar de Parel van de Vrijheid... lees de hele tekstover de schrijver(s)Dit is het debuut van Mandy Nellestein (Ede, 1967). Deze schilderes/illustrator... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.