Verloren wraak

Rodrigo Rey Rosa

gebonden: € 11.00

ISBN: 978-90-74622-42-4, 108 blz., January 2004
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) cm.

vertaald door: Trijne Vermunt

beschrijving

Juan Luis Luna, zoon van een rijke zakenman uit Guatemala, wordt ontvoerd door vier mannen die een hoog losgeld eisen en er niet voor terugschrikken zijn voet te amputeren als bewijs. Het drama ontknoopt zich anders dan voorzien, en na zijn vrijlating verlaat Juan Luis zijn vaderland. Hij vestigt zich met zijn vrouw in Tanger, waar hij in contact komt met de schrijver Paul Bowles. Als Juan Luis na vele jaren de mogelijkheid krijgt om wraak te nemen op zijn ontvoerders, laat hij die kans lopen; zijn haat is veranderd in diepe verachting, en zijn drang tot wraak is verdwenen.
In zijn beknopte, glasheldere stijl vertelt Rodrigo Rey Rosa het verhaal van een zoektocht naar ethische waarden in een verdorven en van geweld doortrokken wereld.

Van Rodrigo Rey Rosa verschenen ook de novellen 'Bomengevangenis / De Schepenlichter', 'Wat Sebastiaan droomde', 'Na de vrede', 'De Afrikaanse kust' en 'Betoverde Stenen'.

Rey Rosa werd in 1958 geboren in Guatemala en woonde in New York en Marokko. Hij bouwt gestaag voort aan zijn oeuvre, waarmee hij inmiddels een vooraanstaande plaats heeft ingenomen onder de jonge Latijnsamerikaanse auteurs. Zijn werk werd vertaald in het Frans, Engels en Duits. Rey Rosa wordt beschouwd als de 'literaire erfgenaam' van Paul Bowles, die werk van hem in het Engels heeft vertaald.

‘Rodrigo Rey Rosa is ongetwijfeld de interessantste hedendaagse auteur uit Guatemala.’ Ilse Logie in Trouw.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.