Edmund Husserl

Denken zonder vooroordelen

Verena Mayer

Edmund Husserl

ingenaaid: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-70459-05-5, geïllustreerd, 192 blz., November 2019 UITVERKOCHT!

Biografie

Zijn motto "Zu den Sachen selbst, tot de dingen zelf, zijn eis dat een filosoof een neutrale onbevooroordeelde waarnemer dient te zijn en de daarop gebaseerde gedetailleerde beschrijving van bewustzijnsprocessen, hebben niet alleen in de filosofie maar in vele afzonderlijke wetenschappen hun sporen achtergelaten. Zo bestaat er een fenomenologische esthetica, godsdienstfilosofie en sociologie.

Hoewel Husserl tijdens zijn leven en nog lang daarna in de schaduw van Heidegger stond, wordt de rijkdom van zijn werk vandaag de dag herontdekt, vooral waar het bewustzijn geanalyseerd, beschreven, gereconstrueerd dient te worden of virtueel moet worden na gebouwd, dus in de filosofie van de geest en in de kenleer cognitiewetenschappen). 

Dit boek geeft een overzicht van Husserls belangrijkste geschriften en van de thema‘s van zijn werk. Hij  behandelt de Logische Untersuchungen (logische onderzoekingen), de Ideen zur einer reinen Phänomenologie (Ideeën voor een zuivere fenomenologie) en de Krisis der Europäischen Wissenschaften (Crisis van de Europese wetenschappen) en ook een keuze uit de teksten uit de omvangrijke nalatenschap van Husserl. Zijn werk omvat thema‘s die reiken van de Grundlegung der Logik der Wissenschaften (Fundering van een logica der wetenschappen) tot Husserls begrip van de Lebenswelt  (leefwereld) en zijn Entwurf einer phänomenologischen Ethik (Ontwerp van een fenomenologische ethiek).

Figuren/plaatjes:


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.