Ayurvedische voedingsleer in de praktijk

De relatie tussen voeding en gezondheid. Met recepten en dieetadvies

Anil Kumar Mehta

Ayurvedische voedingsleer in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-053-7, 288 blz., April 2011
Gewicht: 604 gram.

trefwoorden: Ayurveda, gezondheid, voeding, eten, recepten, dieet

beschrijving

In Ayurveda, de oudste gezondheidsleer ter wereld, is de juiste voeding heel belangrijk. Alleen met de juiste voeding, aangepast aan de individuele constitutie, wordt een optimale gezondheid bereikt en worden ziektes voorkomen. Ieder mens heeft een verschillende natuurlijke constitutie (stofwisselingstype) en daar dient het voedingspatroon op afgestemd te worden.

Ayurveda gaat ervan uit dat niet alle voedingsmiddelen voor iedereen geschikt zijn: wat voor de een de gezondheid bevordert kan voor de ander ziekmakend zijn!

Het eerste deel van het boek bevat een beknopte en heldere uitleg van de Ayurvedische voedingsleer, met name bedoeld voor de Nederlandse lezer. Met overzichten van de meest gebruikte voedingsmiddelen en hun positieve, negatieve of neutrale uitwerking op elke constitutie. Met behulp van een test kunt u uw eigen constitutie bepalen.

Het tweede deel bevat tal van smakelijke en gemakkelijk te bereiden Ayurvedische recepten die afgestemd zijn op de verschillende constituties.

Het derde deel omvat specifieke Ayurvedische dieten die preventief, maar ook als bijdrage aan het genezingsproces, gevolgd kunnen worden bij ziektes als kanker, hoge bloeddruk, infecties, koorts, diarree, hoofdpijn, diabetes en obesitas.

Anil Kumar Mehta groeide op in India en studeerde Ayurveda aan de Maharishi Dayanand University in Rohtak. Daarnaast volgde hij ook een opleiding in de allopatische geneeskunde. In 1980 kwam hij naar Nederland en stichtte hij het Ayurvedisch Gezondheidscentrum te Den Haag. Hij publiceerde reeds twintig boeken over Ayurveda.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.