Staveren hoofdstad van de Friese kusten

en het verhaal van de jonge Siebren

Binne L. Boarnstra; Dirk Huizinga; Klaas Jansma; Johan Prins

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Staveren hoofdstad van de Friese kusten

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077948644, geïllustreerd, 176 blz., April 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een jol als symbool
In 2011 gedenkt Stavoren het feit dat de stad 950 jaar geleden stadsrechten zijn toegekend. Dat is een uiting van verregaande bescheidenheid. Want al veel langer behoort Stavoren, Staveren of Starum tot de aanzienlijkste steden van het oude Friesland. En dat strekte zich uit van het Zwin bij Vlaanderen tot de Wezer in noordelijk Duitsland.
Vanuit Staveren is een uniek zeerecht ontwikkeld en verbreid. Hier stond het eerste klooster in de noordelijke gewesten. En zelfs na zware tegenslagen in de dertiende en veertiende eeuw veerde de stad weer op.
Pas toen de visserij in het laatste kwart van de negentiende eeuw opbloeide, kreeg Staveren iets van de oude rijkdom terug. De Staverse jol werd het symbool van vitaliteit. Een van de oudste, mooiste jollen, de ST 16, is daarom terecht gerestaureerd. Het is, dankzij Johan Prins, een kunstwerk in hout geworden.
Dit alles komt aan de orde in dit boek: Staveren. Hoofdstad van de Friese kusten. De auteurs hebben er met veel plezier aan gewerkt. Dat zult u merken bij het lezen!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Stavoren

gebonden: € 22.50
In 2011 gedenkt Stavoren het feit dat de stad 950 jaar geleden stadsrechten zijn toegekend. Dat is een uiting van verregaande bescheidenheid. ...

Meer boekennieuws op Facebook.