Betoverde stenen

Rodrigo Rey Rosa

gebonden: € 12.00

ISBN: 978-90-74622-49-3, 111 blz., January 2003
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) cm. Gewicht: 300 gram.

vertaald door: Paul Menken

beschrijving

'Guatemala, Midden-Amerika.
Het mooiste land, de lelijkste mensen.'

De zaken nemen hun eigen loop als een geadopteerd kind wordt aangereden door een man die doorrijdt en uit handen van de politie probeert te blijven. Een vriend van de dader, een journaliste en een privé-detective raken betrokken bij het geval, dat een bijzondere dimensie krijgt als de identiteit van het kind bekend wordt.
Ook in deze novelle getuigt Rey Rosa van zijn unieke talent om met weinig woorden veel te zeggen en de verbeelding van de lezer alle ruimte te laten.

Van Rodrigo Rey Rosa (Guatemala, 1958) verschenen eerder de novellen 'Bomengevangenis / De Schepenlichter', 'Wat Sebastiaan droomde', 'Na de vrede', 'Verloren wraak' en 'De Afrikaanse kust'.

Rey Rosa werd in 1958 geboren in Guatemala en woonde in New York en Marokko. Hij bouwt gestaag voort aan zijn oeuvre, waarmee hij inmiddels een vooraanstaande plaats heeft ingenomen onder de jonge Latijnsamerikaanse auteurs. Zijn werk werd vertaald in het Frans, Engels en Duits. Rey Rosa wordt beschouwd als de 'literaire erfgenaam' van Paul Bowles, die werk van hem in het Engels heeft vertaald.

‘Rodrigo Rey Rosa is ongetwijfeld de interessantste hedendaagse auteur uit Guatemala.’ Ilse Logie in Trouw.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.