Een Zee van Zacht Geruis

Frank de Zanger

Een Zee van Zacht Geruis

paperback/ gebrocheerd: € 11.90

ISBN: 978-90-803597-1-0, 156 blz., July 1997
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 199 gram.

e-Boek (ePub): € 7.99

ISBN: 978-90-820784-0-4, June 2013

trefwoorden: Sri Lanka, Tamils, Singalezen, Boeddha, burgeroorlog, houding tot werk, kunst, dromen, Frank de Zanger, Een Zee van Zacht Geruis, Uitgeverij ...

Overpeinzing, liefde en actie, exotisch Sri Lanka

Peter, een jonge ingenieur, gaat naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Hij heeft weinig tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert vechtende partijen uit elkaar te houden. Ongewild raakt hij betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Dan ontmoet hij Carin, een jonge lerares van Indiaas-Amerikaanse komaf. Door met hem op te trekken krijgt ze de kans haar fotoserie over Hindoetempels en processies in het noorden van het land af te ronden.

Voel de tropen op het exotische Sri Lanka en beleef een verliefdheid onderweg. Ervaar de mystiek van het Hindoeisme en Boeddhisme en leer over het belang van dromen en van kunst in je leven. Maak kennis van wat de burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen betekende op Sri Lanka. De lezer wordt een spiegel voorgehouden waarin onze westerse manier van leven reflecteert.

'EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS' is ook als luisterboek te verkrijgen/te beluisteren o.a. bij Luisterrijk, Bolcom, Spotify, Cliffer.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Recensie 'EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS'Recensie 'De Grootste Nederlandstalige Krant in Sri Lanka' (dec. 1997): ‘Het... lees de hele tekstBlog Frank de Zanger: tekeningen,voordracht..meer'Filmisch taalgebruik' hanteert Frank de Zanger; beeldend taalgebruik dus,... lees de hele tekstSamenvatting 'EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS'Voel de tropen op het exotische Sri Lanka en beleef een verliefdheid onderweg.... lees de hele tekstHoofdstuk 1 'EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS'De straten zijn wit. Alleen donkergrijze trottoirbanden vormen nog strakke... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
auteur Frank de Zanger
klik voor vergroting
schrijver Frank de Zanger
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.