Ik leef posithiv

Spiritualiteit en zingeving in de omgang met HIV & AIDS

Ellen Kok en Marleen Swenne

Ik leef posithiv

paperback/ gebrocheerd: € 12.90

ISBN: 978-90-77024-15-7, 144 blz., December 2004
Formaat: 21.0 (h) x 21.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 515 gram.

fotograaf: Marjolein Annegarn

redacteur: Inga Mielitz

trefwoorden: HIV/AIDS

beschrijving

In dit boek vertellen mensen die geconfronteerd zijn met hiv/aids over hun zoektocht naar de zin van hun bestaan en naar vormen van spiritualiteit die bij hen passen. De interviews en foto's voeren langs christelijke, boeddhistische, atheïstische, islamitische, self-made en New Age-antwoorden op de grote levensvragen. Zo divers als hun antwoorden, zijn de achtergronden van de 24 vrouwen en mannen. Ze zijn tussen de 24 en 72 jaar, met homo-, hetero- en biseksuele leefstijlen, autochtone Nederlanders en nieuwkomers uit landen als Mexico, Suriname, Afrika, de Verenigde Staten en Iran.

Daarnaast biedt het boek een reeks wegwijzers om lezeressen en lezers bij eigen keuzes te ondersteunen. Gezien de vele uitingsvormen van spiritualiteit in Nederland is het geen overbodige luxe om je er van bewust te zijn welke keuzemogelijkheden er zijn en hoe je je eigen weg kunt vinden.

Ik leef posithiv is voor iedereen die belangstelling heeft voor de zin van het leven en een levensvriendelijke spiritualiteit. Mensen die geconfronteerd worden met hiv/aids en mensen die met een andere ernstige ziekte leven zullen de meeste thema's herkennen. Professionals en vrijwilligers in de hulpverlening rond mensen met een levensbedreigende ziekte krijgen inzicht in hoe hun cliënten omgaan met de grote levensvragen.
Maar je hoeft niet met ziekte te maken te hebben om je door dit boek te laten inspireren. Spiritualiteit en zingeving kunnen een leven in elke fase verrijken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.