Het caviaprentenboek

De Grote Cavia

Het caviaprentenboek

paperback/ gebrocheerd: € 16.40

ISBN: 978-94-90902-20-9, 50 blz., December 2010 UITVERKOCHT!

trefwoorden: cavia, cavia's, caviafoto's

Wat maakt cavia’s uniek? En wat maakt ze zo leuk?

In dit caviaprentenboek, vooralsnog de enige in zijn soort, wordt daar antwoord op gegeven door middel van caviafoto’s, caviagedichtjes en caviawijsheden.

Dit boek is een ode aan de cavia, en tevens een ode aan de band die er zo vaak ontstaat tussen cavia en baas. Want hoewel cavia’s kleine dieren zijn, hebben ze evenveel pit en karakter als de grotere diersoorten.

Je moet je er alleen wel in verdiepen, want een cavia in een kooi stoppen en er dan vanaf een afstandje naar kijken, werkt niet. Dan kom je hoogstens tot de conclusie dat cavia’s niets doen.

Maar dat klopt niet.

Cavia’s zijn nieuwsgierig, ondernemend en leergierig. Tenminste, de meeste. Je hebt ook cavia’s die liever lui dan moe zijn, die het liefst alleen maar lekkere hapjes eten of die alleen maar achter de vrouwtjes aanzitten. Wat dat betreft zijn het net mensen!

Ook op een ander punt zijn het net mensen: ze zijn individuen. Mensen zijn individuen en er zijn er geen twee hetzelfde. Dat is bij cavia’s net zo. Je kan nòg zoveel cavia’s gehad hebben; er is er niet één hetzelfde. Ze zijn allemaal anders.

En dàt maakt ze uniek en zo leuk!

Meer teksten en voorbeelden:

Recensie: Heel herkenbaar dit boekVoor mij zelf zijn sommige dingen die de auteur vertelt heel herkenbaar als... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.