paperback/ gebrocheerd: € 24,95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-71633-11-9, 404 blz., september 2010
Formaat: 23,0 (h) x 15,0 (b) x 2,3 (d) cm. Gewicht: 569 gram.

Waterval

Waterval is een roman over twee vrouwen. Ze zijn allebei jong, verliefd en bezig met de toekomst. Maar verder zijn het zulke tegenpolen, dat ze elkaar niet uit kunnen staan.

Aniene werkt bij een zorgverzekeraar. Ze is nog laat alleen op kantoor. Ze piekert. Haar werkprestaties vallen tegen. Oorzaak is haar slechte samenwerking met de nukkige Petra, die steeds haar gelijk wil hebben. En privé verbergt Aniene iets, wat haar carrière in gevaar zou kunnen brengen. Dan komt door de gang een donkere gestalte haar kant op. Een insluiper! Ze schrikt. Dat is iemand die ze kent. Wat doet die hier? Als ze beseft dat die voor haar komt, is het te laat.

Petra worstelt met een onbeantwoorde liefde. En op haar werk heeft ze problemen met de truttige Aniene, die zich gedraagt als een wijsneus. Tijdens een wandeling door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch wordt Petra gevolgd. Een man observeert haar. Hij spreekt haar aan. Ze vertrouwt hem niet. Maar dan doet hij haar een bijzonder voorstel. Als ze daar ja tegen zegt, komt ze nietsvermoedend dicht bij het geheim van Aniene.

Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven . Iedereen zal wel iets van zichzelf herkennen in een van de twee vrouwen. En iedereen kent van die “vervelende” mensen, waar je niet mee door één deur kunt. Maar, door je in te leven in de ander, ga je zien, dat er aan het conflict twee kanten zitten.

De titel van het boek “Waterval” is symbolisch. De Aniene is een rivier in Italië, die bij de plaats Tivoli een hoge waterval passeert. Petra betekent in het Latijn rots. Het vallende water dat op de rotsen klettert, staat symbool voor de krachtmeting tussen de twee vrouwen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.