Memoires 1979 B

deel 27

Willem Oltmans

Memoires 1979 B

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6728-252-9, geïllustreerd, 318 blz., January 2011
Formaat: 21.5 (h) x 13.3 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 454 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

10 september 1979

Vanmorgen leerde ik dr. Machado beter kennen. Zijn bureau is vrijwel permanent in chaos. Hij begon met mee te delen dat de president me vanmorgen niet kon ontvangen. Er moest een brief weg naar de Spaanse minister van Onderwijs, hij rommelde met stapels binnengekomen brieven. Hij vroeg wederom waarom ik de minister van Landbouw wilde ontmoeten. Andermaal legde ik uit dat Nederlandse zakenlieden (Dirk Keijer) geïnteresseerd waren in silobouw. „Perhaps we can offer some help here.”
„But that is the job of the Dutch ambassador,” riep hij uit. Ik vertelde dus dat ik met de plaatsvervangend ambassadeur Robert Fruin zou lunchen, tenslotte de man die minister Machado vertelde dat ik „een gevaarlijke man” was.
Hij vervolgde: „You and I are friends. Let’s get straight what really happened. It was not the embassy who told me that you were dangerous, it was someone connected with the Dutch Government. The man said: ‘Oltmans is a wonderful journalist, but he is always involved in scandals.’ So that is why not he but I said: ‘a dangerous man’. I said it as a yoke, so please forget it. ” De man begreep kennelijk dat ik het incident bij Fruin te berde zou gaan brengen, dus hij wilde die mogelijkheid met variaties op het thema bij voorbaat afwenden, of althans verzachten en verleggen. Maar daar trap ik niet in. Die schandalen worden me opgedrongen, omdat ik weet dat ze tegen me bezig zijn maar het nog steeds niet kan bewijzen. Het gebeurt achterbaks, ook zo typerend voor Hollanders. Strijden met open vizier is nadat graaf Floris V door het ijs zakte, uit de mode geraakt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.