De man die zijn liefde kwijt raakte

A. Zomerhout

De man die zijn liefde kwijt raakte

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 978-90-8684-055-7, 218 blz., December 2010
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 302 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: liefde passie humor

beschrijving

Ze was mijn vrouw, een liefde zoals je die maar een keer in een leven tegenkomt, zo natuurlijk, sprankelend en hartstochtelijk. Ik verbaas me nog altijd over de nonchalance waarmee ik haar uitzwaaide. Ze nam het vliegtuig naar de Picos de Europa en verdwaalde in het diepste van de aarde. Weg, dacht ik, dood. Later bleek dat ze verdwenen was omdat ze zielsveel van me hield. Ik wist van niks, ik was gebroken. God weet hoe wanhopig ik probeerde om mijn leven weer op te bouwen. Gênant om het zonder terughoudendheid te vertellen. Toen het gerucht opdook dat mijn grote liefde nog leefde, ergens, anoniem, ja, toen moest ik iets verzinnen. Het was een idioot plan maar het werkte. En hoe!
Ik dank de schrijver voor onze avonden op Aruba. Hij heeft er een mooi boek van gemaakt. Ik kan er eindelijk om lachen en weet je, dat is het mooiste, dat ik erom kan lachen. Heerlijk.


Hilly liep op me toe, ging tegenover me staan. ‘Ik vind het helemaal niet erg als je af en toe stil bent.’ Ze pakte het wijnglas uit mijn hand, zette het weg op het nachtkastje, sloeg haar armen om me heen en zoende me op mijn mond. Het werd een nacht met ongekende hoogtepunten. Christine verdampte. Hilly was mijn vrouw. Ze was lief en slim en zacht en stevig en zinnelijk. Mensenkinderen wat een vrouw, wat een heerlijke vrouw. Dat zo een vrouw vrij rond liep! En dat ik hier was, bij haar! Die nacht wist ik het honderd procent absoluut helemaal totaal onbeschrijfelijk zeker. Ik had mijn vrouw gevonden.

‘Als je het per se wil om een plek voor jezelf te hebben moet je het doen,’ zei ze.
‘Jij bent mijn plek voor mezelf,’ zei ik.
‘Mijn grote lieve schat, waarom zou je dan iets huren? Kom hier wonen. Wij horen bij elkaar.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.