Moraal & Gezag

Argumentaties van jongeren met een ondertoezichtstelling

Wouter Reith

Moraal & Gezag

ingenaaid: € 25.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-09-6, 280 blz., May 2003
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 539 gram.

trefwoorden: Ondertoezichtstelling

beschrijving

Over ondertoezichtgestelde (ots) jongeren bestaat het beeld dat ze lak hebben aan regels, normen en waarden en zich niets aantrekken van hun ouders, laat staan hun gezinsvoogd. In dit boek over moraal en gezag worden deze aannames tegen het licht gehouden.

Op basis van onderzoek onder deze jongeren wordt een beeld geschetst van het morele redeneren en hun gezagsopvattingen. In het verlengde hiervan wordt gekeken naar de ideeën die de gezinsvoogden hierover hebben. Weten zij hoe de jongeren met wie zij dagelijks te maken hebben over gezag en morele kwesties nadenken? In het onderzoek wordt gebruikgemaakt van vragenlijsten en interviews waardoor jongeren en gezinsvoogden ook zelf aan het woord komen. Dit leidt tot verrassende inzichten.

Er is weinig onderzoek verricht naar hoe ots-jongeren aankijken tegen het gezag van een gezinsvoogd. Dit boek geeft een goed overzicht van de gezagsopvattingen van de ots-jongeren en de positie van de gezinsvoogd als professionele gezagsdrager in vergelijking met de gezagspositie van de ouders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.