Achter Tralies

Bert Voskuil

Achter Tralies

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8975-135-5, 272 blz., November 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: gevangenis, true crime, Voskuil, journalist, straf,

De rauwe werkelijkheid van het gevangenisleven

Hoe is het om in de gevangenis te zitten? Hoe gaat het er werkelijk aan toe? Wie er nog nooit gezeten heeft, kan zich daar nauwelijks een voorstelling van maken. Het boek Achter Tralies van onderzoeksjournalist Bert Voskuil, geeft een onthullende inkijk in deze bizarre en keiharde wereld. ‘Er geldt hier maar een wet en dat is het recht van de sterkste.’
Bert Voskuil bezocht een groot aantal zware gevangenissen in Nederland. Daar sprak hij met tientallen langgestraften. Hij tekende verhalen op over de vechtpartijen, het gokken, het binnensmokkelen van drugs, de onderlinge dealtjes, de pikorde en de jacht op pedofielen – dikwijls aangemoedigd door de bewaarders. ‘Kinderverkrachters worden geslagen, bespuugd, uitgescholden, ontweken, getreiterd, bedreigd en geschopt. Elke dag en bij elke gelegenheid.’ Ook onthulde hij de geheimen over ernstige fouten bij de medische dienst, die zelfs mensenlevens kostten.
Achter tralies beschrijft de essentie van een gevangenisstraf. Want ‘achter tralies’ bevindt zich een cel waar het gevecht met de schuld en de eenzaamheid plaatsvindt. De gevangenen zijn opmerkelijk openhartig richting Voskuil en vertellen over hun leven, hun ervaringen, hun gevoelens en behoeften en hun onderlinge verhoudingen met de bewaarders. ‘Vooral de jongere bewaarders zijn corrupt. Niemand mag het weten.’
Voskuil is een true-crime onderzoeksjournalist met een lange staat van dienst. Hij schreef o.a. spraakmakende en onthullende reportages. Achter tralies is al jarenlang het meest uitgeleende gevangenisboek. Deze volledig geactualiseerde editie is ‘true crime tot op het bot’.
Koen Voskuil, de zoon van de auteur en tevens misdaadjournalist, schreef op verzoek van zijn vader een exclusief voorwoord over zijn eigen gevangeniservaringen. Hij moest enkele weken zitten nadat hij voor de rechter weigerde zijn bronnen prijs te geven in de strafzaak tegen topcrimineel Mink K. Hij ervoer aan den lijve dat wat zijn vader Bert schrijft de absolute realiteit is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.