Hubert Lampo een portret

Jan Lampo

Hubert Lampo een portret

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-72032-26-3, geïllustreerd, 160 blz., September 2010
Gewicht: 530 gram.

co-auteur: Prof. Anton van de Sande; Rob Molin

trefwoorden: literatuur magisch-realisme

beschrijving

De in 1920 geboren schrijver zou dit jaar 90 zijn geworden. De verschijning van dit boek is samengevallen met de expositie ‘50 Jaar Joachim Stiller’ in de Bredase bibliotheek, die in september 2010 werd gehouden. Beide gebeurtenissen waren 50 jaar na het verschijnen van de belangrijkste roman van deze Vlaamse schrijver en vrijmetselaar, getiteld ‘De komst van Joachim Stiller’.

Boek maakt beeld schrijver compleet
In de monografie ‘Hubert Lampo, een portret’ komen aan de orde: zijn leven, zijn oeuvre in nationaal en inter- nationaal perspectief, de literaire context waarbinnen hij opereerde, de aard van zijn magisch-realisme en zijn lidmaatschap van de Belgische vrijmetselarij. Het rijk geïllustreerde boek bevat bijdragen van Heiko ter Horst, voorzitter van het Hubert Lampo Genootschap, Jan Lampo, de zoon van de schrijver, Rob Molin, Lampo-kenner en prof. Anton van de Sande, voormalig hoogleraar vrijmetselarij.
Met name de nooit eerder verschenen manu- scripten en typoscripten van diverse pagina’s uit zijn romans zullen dit boek een ‘must have’ maken voor alle Lampo-liefhebbers.

Het doel van dit retrospectief is bij te dragen aan de kennis van (en de discussie over) het werk van Hubert Lampo. Het 160-pagina’s tellende overzichtsboek is een gemeenschappelijk initiatief van het Hubert Lampo Genootschap en maçonnieke uitgeverij FAMA.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.