Debatteren

overtuigend argumenteren over beleid

Josje Kuenen

Debatteren

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-90-77024-40-9, 64 blz., November 2010 UITVERKOCHT!

trefwoorden: debatteren, argumenteren, retorica, communicatie

Overtuigen in de dagelijkse praktijk

'Debatteren, overtuigend argumenteren over beleid' is een praktische debatmethode voor het hoger onderwijs. Er wordt niet alleen uitgelegd wat de spelregels van het debat zijn, maar er wordt ook ingegaan op hoe je jureert, hoe je overtuigend presenteert en reageert op drogredenen. Het boek bevat oefeningen voor de onderwijspraktijk en wordt ondersteund door een lesopzet met voorbeeldmateriaal via de website www.communicatiereeks.nl
De auteur, Josje Kuenen, heeft veel ervaring als docent communicatieve vaardigheden aan verschillende universiteiten en in het bedrijfsleven.

De debatmethode heeft in het onderwijs enthousiaste reacties ontvangen.

“Ik heb genoten van dit boekje! Het is onderscheidend omdat er aandacht wordt besteed aan het pareren van drogredenen, er staan zeer illustratieve voorbeelden in en ook de strategische stappen om de jury te paaien, zijn zeer bruikbaar voor mijn onderwijs.”
Yke Meindersma, vakdidacticus Nederlands, Onderwijscentrum VU Amsterdam

“De retorica is in goede handen bij Josje Kuenen. Haar eigen welbespraaktheid en enthousiasme worden zowel in haar lessen als in dit boek overgebracht. Optimalisatie van je eigen spreekvaardigheid is hierdoor gegarandeerd.”
Bernold Nieuwesteeg, student Technische Bestuurskunde TU Delft en Utrecht Law College Utrecht

Dit is het eerste deel in de reeks 'Communicatie'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.