Orde van de Lotus 1 - De Levenssteen

Genie Janee

Orde van de Lotus 1 - De Levenssteen

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-238-0, 648 blz., October 2010
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) cm. Gewicht: 940 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Tempel, monniken, glazen bol, licht, gedachtekracht, wijsheid, humor, fantasy

Indrukwekkend epos over licht en gedachtekracht

De bol was het kloppende hart van hun wereld. Recht erboven hing in het dak het ronde hart van de Lotus, waarin de maan twee maal per jaar op het hoogtepunt verscheen en zijn licht zich met de energie van de bol vermengde om uit te stralen over de wereld. Si-Brandi keek omhoog naar een van de zes kleine ruitvormige raampjes die een halve meter tussen de bladen onder de Lotus waren ingebouwd, om te kunnen zien hoe ver het maanlicht gevorderd was. Bijna tijd.

Monnik Si-Brandi van de Orde van de Lotus kijkt uit naar de Ceremonie, die uiterst zorgvuldig
is voorbereid. Het stelt hem in staat steeds iets dieper in de mysteriën van het leven duiken. Maar, als het gouden maanlicht het hart van de Lotus heeft gevuld, gebeurt hetgeen wat voor onmogelijk werd gehouden. Hun levenssteen, de geleider van positieve energie, wordt vernield. Het leven in het dorp verandert totaal. Mensen voelen zich moe, geremd, kwaad en zelfs de monniken krijgen ruzie. De normale gang der seizoenen is verstoord, armoede ligt op de loer en hongersnood. De monniken beginnen een zoektocht naar het verleden in de hoop de vraag over het hoe en waarom te kunnen beantwoorden. Hun hoop laait op als het lukt om stukje voor stukje weer verbindingen te leggen. Kunnen ze de onvoorziene gebeurtenissen in de hand houden of glipt het tussen hun vingers weg?

In deze eerste twee delen zet Janine Jeltema, die zich bedient van de schrijversnaam Genie Janee, uiteen met een indrukwekkend epos, dat boeit en raakt en diep van oude wijsheid doordrongen is.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.