Vlieg mee door het Vogel-ABC

Aad den Boer

Vlieg mee door het Vogel-ABC

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-90075-55-2, geïllustreerd, 58 blz., September 2010
Formaat: 25.0 (h) x 17.6 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 156 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Appelvink, Boomklever, Canadese Gans, Draaihals, Ekster, Fitis, Groene Specht, Havik, Ivoormeeuw, Jagers, Kerkuil, Lepelaar, Merel, Notenkraker, ...

Met prachtige tekeningen van Miranda v.d. Bosch

Vogels zijn overal. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je een vogel ziet of hoort. Of je nu in de stad woont of in een dorp, of je nu door het bos loopt of langs het strand, of je nu naar school loopt of op vakantie bent; overal zie je vogels.
Maar áls je een vogel ziet, is het natuurlijk ook leuk als je daar wat over kunt vertellen aan vriendjes of vriendinnetjes, of aan je vader en moeder. Vogels vertellen namelijk een mooi en spannend verhaal en in dit boek vind je dit verhaal. 26 verschillende vogels vertellen zelf hoe hun leven en de natuur om hen heen in elkaar zit, hoe de vogels daarin thuishoren en hoe wij daarvan kunnen blijven genieten. Ze vertellen wat vogels allemaal moeten weten om verliefd op elkaar te worden. Hoeveel werk het is om eieren te leggen en jonge vogels groot te brengen en hoeveel energie het kost om voor een nest vol jongen eten te vinden. Je leest ook over vogels die het hele jaar hier blijven en over vogels die in de winter naar andere plekken op aarde vliegen en daar blijven tot bij ons de lente weer begint. Je leest waarom vogels zingen, hoe ze vliegen en waarom ze vaak van die prachtige veren hebben.
26 vogelverhalen, verteld door 26 vogels waarvan de naam iedere keer begint met één van de letters van het alfabet. Als je dit boek hebt uitgelezen, heb je niet alleen het hele alfabet gehad, maar heb je ook meteen een aantal vogels beter leren kennen en weet je van A tot Z hoe het vogelleven in elkaar zit.
We hopen dat je, na het lezen van dit boek, vogels met nog meer plezier bekijkt dan je misschien al deed.

Aad den Boer & Miranda van den Bosch

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.