De stem van Isa

Troef-reeks

Christel van Bourgondië

De stem van Isa

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-73460-63-8, geïllustreerd, 157 blz., September 2010
Formaat: 20.0 (h) x 14.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

illustrator: J. Leenhouts

trefwoorden: muziek, dovenwereld, cochleair implantaat, CI, drumles, operatie, horen, drummen, slagwerk, Kas, aardappels met stokjes, Christel Jansen, ...

beschrijving

Ooit speelde ze piano; nu is ze veertien en verliest langzaam haar gehoor. Maar juist muziek maken, muziek vóelen, blijkt Isa te helpen, zeker als ze een 'cochleair implantaat' krijgt. Ze wil niet bij de dovenwereld horen, maar waar hoort ze dan bij? Een zoektocht naar zelfstandigheid.

Het idee voor De stem van Isa ontstond na het zien van een documentaire over Evelyn Glenny, een dove Engelse percussioniste. Op haar twaalfde werd Evelyn doof, maar ze wilde haar droom om percussionist te worden nooit opgeven. Nu, meer dan dertig jaar later, is Evelyn Glenny één van de beroemdste percussionisten ter wereld.
Naar aanleiding van deze documentaire is Christel met doven gaan praten die hun gehoor verloren tijdens de puberteit. Zij kwam ook met de Nederlandse slechthorende pianiste/componiste Eline Noorman in contact. Christel: ‘Ik vond het fascinerend hoe Eline met muziek omgaat. Misschien klopt “mijn” klank niet met de werkelijkheid,’ zegt Eline over haar eigen composities, ‘maar het is wel mijn werkelijkheid.’

'De stem van Isa' is geschreven voor jongeren en young adults (jongvolwassenen).

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Christel van Bourgondië studeerde Russisch en massacommunicatie. Ze debuteerde... lees de hele teksttekstfragment'Je bent gewoon een onwijs goede drummer.
Vooral omdat je niet goed kunt horen.'
Isa... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.