Eiceldonatie

een overtreffende trap

Dineke van der Burg

Eiceldonatie

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-241-0, 160 blz., August 2010
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

trefwoorden: eiceldonatie, eicelacceptor, eiceldonor

beschrijving

In ‘Eiceldonatie, een overtreffende trap’ beschrijft Dineke van der Burg het traject rondom eiceldonatie en de onbekendheid hierover.

Als ervaringsdeskundige beantwoord zij vragen over de onbekendheid rondom eiceldonatie. Zou meer bekendheid ervoor kunnen zorgen dat mensen die anders ongewild kinderloos blijven, nu alsnog zwanger kunnen raken en kinderen kunnen krijgen? .Wat zijn de
verschillen tussen de vruchtbaarheidsbehandeling in Nederland en in Spanje? Wat zijn de behandelingsverschillen in Nederland per ziekenhuis? Waarom is er een tekort aan eiceldonoren?

In drie heldere delen beschrijft de auteur niet alleen de behandeling, maar ook de ervaringen van diverse donoren en acceptoren en de insteek van diverse medisch specialisten. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de ethische aspecten van eiceldonatie, op basis van de zienswijze van een Vlaamse ethicus en aan de hand van informatie van het Nederlandse Rathenau-instituut, een instituut dat zich bezig houdt met vraagstukken op het snijvlak van technologie, wetenschap en samenleving.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.