diagnose: mens

Liesbeth Sluiter

diagnose: mens

gebonden: € 10.00

ISBN: 978-90-806049-2-6, geïllustreerd, 112 blz., September 2001
Formaat: 20.0 (h) x 18.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

trefwoorden: psychiatrie, parterre, diagnose: mens, liesbeth sluiter

beschrijving

Mensen die hulp zoeken in de psychiatrie raken vaak hun eigen verhaal kwijt. Anderen stellen immers de diagnose, anderen geven hun interpretaties. In ‘diagnose: mens’ reconstrueren deze mensen hun eigen verhaal. Zij vertellen over hun jeugd, hun familie, hun ervaringen met de maatschappij. Ze zijn meer dan de gestelde diagnose. Hun verhalen zijn berichten uit het leven van de buurman en de schoolvriend, de dochter en de moeder, van de wethouder, de dakloze en de ondernemer, van de jongeman uit Marokko en de bejaarde uit Etten-Leur.

Bij de teksten staan jeugdfoto’s en recente foto’s van de mensen die aan het woord zijn. Het geheel is levendig vormgegeven en geïllustreerd.

Meer teksten en voorbeelden:

We blijven mensen"Wanneer je voor behandelaars of voor mensen om je heen enkel een diagnose... lees de hele tekstBijzondere portretten"Sluiter maakt bijzondere portretten. Op het eerste gezicht lijken haar foto's... lees de hele tekstGoede kennismaking"Diagnose: mens heeft een normaliserende werking en is daardoor voor verpleegkundigen... lees de hele tekstWat zeggen de geïnterviewden nu?Dees Postma
Sedert 1998 leef ik in een geheel nieuw verband. Samen met mijn... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.