Ghana... een reis op het ritme van de drums

Ada Rosman-Kleinjan

Ghana... een reis op het ritme van de drums

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 978-90-823165-2-0, geïllustreerd, 136 blz., October 2010
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 225 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: West-Afrika Reisverhaal Accra Goudkust Ghana

Ghana... een reis op het ritme van de drums

Ghana ervaren - voor de liefhebber van West-Afrika
Samen met haar echtgenoot reist de auteur Ada Rosman door Ghana. Een land met historische banden met Nederland. Eeuwen geleden zijn miljoenen Afrikanen als slaven verscheept, via één van de vele Hollandse slavenforten aan de kust, naar onder andere Amerika en Suriname. Cape Coast en Elmina zijn dé plekken waar deze forten goed te bezoeken zijn.

Hollanders
Op het Hollandse kerkhof in Elmina zijn nog steeds de namen te lezen op de graven van de Hollanders die hun verblijf in de tropen niet hebben overleefd.

Forten in Ghana
Na een bezoek aan deze forten ging het richting het Kakum Park waar werd gewandeld over de toppen van de bomen. Grote touwbruggen zweven veertig meter boven de grond en geven de reiziger een unieke kijk op dit tropische regenwoud.

Ashanti rijk
Via Kumasi, het hart van het Ashanti rijk, werd een bezoek gebracht aan Hand in Hand (PCC) in Nkoranza. Een bijzonder project in Ghana waar kinderen met een verstandelijke beperking liefdevol worden verzorgd. In Boabeng-Fiema werden de heilige apen bezocht en met verbazing op het apenkerkhof rondgelopen. In het Mole Park werd genoten van de olifanten én het zwembad. De oude moddermoskee van Larabanga werd bewonderd en met de bus ging de reis verder naar het Noorden.

Het noorden van Ghana
Naar Tamale, Bolgatanga om te eindigen in Sirigu. Een dorpje bekend om zijn fraaie muurdecoraties en stoere vrouwen die voor hun eigen inkomen zorgen. Menig uurtje werd doorgebracht in trotro’s, wachtend op de juiste busverbinding en kijkend naar een wereld waar de dingen vaak zo anders verlopen dan in Nederland én soms weer zo herkenbaar zijn.

'Ghana... een reis op het ritme van de drums' van Ada Rosman is het boek om Ghana te ervaren. Bestel het daarom nu.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Ghana... een reis, ervaar het nu
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.