Dierengedoe

Wim Meyles

Dierengedoe

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-8954-220-5, 80 blz., June 2010
Gewicht: 108 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Fabels, dierenverhalen, humor, politiek

Grappige dierenfabels over politieke thema's

Sinds het succes van ‘Filosofische Fabels’, ‘Psychologische Fabels’, ‘Satirische Fabels’ en ‘Luchtige Fabels’ (2009) schrijft Wim Meyles elke vrijdag een satirische column in de vorm van een fabel voor dagblad De Pers. ‘Dierengedoe’ bevat een mix van in de krant gepubliceerde en nieuwe fabels over politieke thema’s als vrijheid van meningsuiting, Balkenendenorm, klimaatverandering, nieuwe Nederlanders, koningshuis, AOW-leeftijd, kilometerheffing, PVV, Rita Verdonk, metrolijn Noord-Zuid, poldercultuur, rookverbod, Q-koorts, VOC-mentaliteit en Wakker Nederland.
Gelijk met ‘Dierengedoe’ is van Wim Meyles ook ‘Fabeltjesland’ verschenen, een bundel met nieuwe humoristische fabels over allerlei actuele maatschappelijke thema’s.
Uit de NBD|Biblion recensies:
Filosofische Fabels: “Klassiek met een eigentijdse en eigenwijze draai. Kostelijke doordenkers met een filosofische moraal. Leuk, ontspannend boekje, vol grappige woordspelingen en satire.”
Psychologische Fabels: “De fabels zijn over het algemeen grappig om te lezen, zetten soms aan tot dieper nadenken en roepen een glimlach op.”
Satirische Fabels: “De auteur levert op humoristische wijze kritiek op maatschappelijke misstanden en menselijke hebbelijkheden. Na een kort dierenverhaal, vol menselijke trekken, wordt de satirische moraal in spitse versvorm neergezet. Aardig, actueel boekje.”
Luchtige Fabels: “Door de scherpe observatie en de creatieve taalrijkdom kan de auteur gelden als een 21e-eeuwse La Fontaine.”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.