Fabeltjesland

Wim Meyles

Fabeltjesland

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-8954-219-9, 95 blz., June 2010
Gewicht: 140 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Fabeltjes, dierenverhalen, humor, actuele thema's

Prachtige fabels over actuele thema's

Sinds het succes van ‘Filosofische Fabels’, ‘Psychologische Fabels’, ‘Satirische Fabels’ en ‘Luchtige Fabels’ (2009) schrijft Wim Meyles elke vrijdag een satirische column in de vorm van een fabel voor dagblad De Pers. ‘Fabeltjesland’ bevat een mix van in de krant gepubliceerde en nieuwe fabels, over actuele en gevarieerde thema’s als graaiende bankiers, vergrijzing, plastische chirurgie, doping, Peter R. de Vries, groene energie, voetbaltransfers, pedopriesters, TomTom, Hyves, prachtwijken en dierenactivisme.
Gelijk met ‘’Fabeltjesland’ is van Wim Meyles ook ‘Dierengedoe’ verschenen, een bundel met politieke fabels, waarvan een aantal ook in De Pers gepubliceerd is.
Uit de NBD|Biblion recensies:
Filosofische Fabels: “Klassiek met een eigentijdse en eigenwijze draai. Kostelijke doordenkers met een filosofische moraal. Leuk, ontspannend boekje, vol grappige woordspelingen en satire.”
Psychologische Fabels: “De fabels zijn over het algemeen grappig om te lezen, zetten soms aan tot dieper nadenken en roepen een glimlach op.”
Satirische Fabels: “De auteur levert op humoristische wijze kritiek op maatschappelijke misstanden en menselijke hebbelijkheden. Na een kort dierenverhaal, vol menselijke trekken, wordt de satirische moraal in spitse versvorm neergezet. Aardig, actueel boekje.”
Luchtige Fabels: “Door de scherpe observatie en de creatieve taalrijkdom kan de auteur gelden als een 21e-eeuwse La Fontaine.”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.