Als muren konden praten

Bijzondere gebouwen

Hattum HoekstraKlaas Jansma

gebonden: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77948-47-7, geïllustreerd, 184 blz., July 2010
Formaat: 30.5 (h) x 22.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1127 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

trefwoorden: Historische panden, Friesland, architectuur, nieuwe bestemming, architecten, als muren konden praten, monumenten, oude gebouwen, bouwkunde, ...

Een toekomst voor het verleden

Oude gebouwen met een eigen karakter maken deel uit van onze vertrouwde leefwereld. Ze geven een thuisgevoel aan waar we zijn opgegroeid. En ze boeien als ze tot de stoffering behoren van een voor ons onbekende omgeving.

Reden genoeg om er zorgvuldig mee om te gaan ook als hun oorspronkelijke functies verdwijnen. Bouwkundige monumenten verdienen, als het van Monumentenzorg mag, aanpassing aan de eisen van een nieuwe tijd en een ander gebruik. Dat levert juweeltjes van duurzaamheid op. En slopen kan altijd nog.

In dit boek staat het verhaal van de make over van enkele tientallen bijzondere panden en de zorgvuldige conservering van enkele andere. Architecten geven hun visie op de dilemma’s waar zij mee te maken hebben. Vaklieden uit de restauratie- en renovatiebouw laten ons delen in de vreugden en twijfels die met hun werk verbonden zijn.

Dit boek maakt duidelijk dat hun inspanning de moeite waard is. Er is, wordt hier bewezen, een glanzende toekomst voor ons bebouwd verleden. Als we er maar wat voor over hebben.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.