Geomantie

onze verbinding met de omgeving, de aarde en de kosmos

Aletta VeldPeter Meijerink

Geomantie

ingenaaid: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77408-79-7, geïllustreerd, 208 blz., November 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: A3 Boeken

trefwoorden: geomantie, sacrale bouwwerken, Bewustzijn, Ether, natuur, geoglyfen, zelfkennis, holistische natuurbeleving

beschrijving

In dit boek gaan Peter Meijerink en Aletta Veld in op de energetische aspecten van de natuur en waaruit haar helende kracht bestaat. Hun uitgangspunt is de geomantie, een oeroude leer. In vroeger tijden lag deze aan de basis van sacrale en wereldse bouwwerken. Daarnaast is de geomantie een weg tot zelfkennis en Bewustwording.
Van oudsher is de geomantische leer slechts toegankelijk voor ingewijden. Deze kennis werd niet opgeschreven, maar mondeling doorgegeven en is daarom bijna geheel in de duisternis van het verleden verdwenen. Toch kan veel geomantische kennis worden herontdekt door intuïtief weten of regressie en onderzoek. Dit onderzoek richt zich onder meer op informatie uit het collectieve geheugen van de aarde, het Akasha-veld, oude natuurheiligdommen en bouwwerken, de natuur, subtiele energieën en plaatselijke informatievelden. Zo heeft Peter een zodiak in geoglyfen (aardetekeningen) uit ca. 4000 v. Chr. rond Parijs teruggevonden. Ook sagen en legenden geven een schat aan informatie over het subtiel energetische karakter van een gebied. Al deze puzzelstukjes maken het totaalplaatje zichtbaar.

De auteurs beschrijven hoe de mensen in relatie staan tot de aarde en het grote Geheel en hoe ze op het horizontale vlak (aarde en kosmos) ondergeschikt zijn aan zijn wetmatigheden. Dan wordt al gauw duidelijk dat ons streven naar het controleren van de natuur onzinnig is, ook al lijkt het er soms op dat wij met onze technologieën de processen in de natuur kunnen keren. Net zo onzinnig is het je eigen aard of natuur te ontkennen of te proberen die te veranderen. Slechts liefde voor jezelf en je eigen aard verbindt je met de aarde. Daardoor krijg je toegang tot Bewustzijn. Dan begrijp je ook dat de weg naar Bewustzijnsontwikkeling je stap voor stap naar vrede en geluk leidt. Dit is een weg van inzicht en doorleven. De oefeningen in het boek helpen je deze weg te gaan.

‘Wij willen de oeroude geomantie weer toepasbaar maken voor de huidige tijd en voor iedereen toegankelijk. Het doel van geomantie is niet teruggaan naar het verleden of vooruitkijken naar de toekomst. Het gaat er om in het hier en nu te zijn, op dit moment; geaard en verbonden met jezelf, de omgeving, de aarde en de kosmos.”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.