Rob Tielman

een begeesterd humanist

Bert GasenbeekFloris van den Berg

Rob Tielman

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6728-248-2, geïllustreerd, 310 blz., May 2010
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 490 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

serienaam/reeks: Humanistisch Erfgoed - deel 12

trefwoorden: humanisme

beschrijving

Humanisme is een bewust door mensen gemaakte dynamische levensbeschouwing die zich aanpast aan de specifieke omstandigheden van het moment. Als humanistisch bestuurder drukte en drukt Rob Tielman zijn stempel op het georganiseerde humanisme, niet alleen nationaal, maar ook internationaal.

De invloed van het werk van Tielman overstijgt de kring van humanisten. Met medewerking van Tielman heeft het georganiseerd humanisme een rol gespeeld bij het bevrijden van de verzuilde samenleving uit de paternalistische greep van het christendom en conservatisme. Deze bundel maakt de verspreide teksten die Tielmans visie op humanisme weergeven toegankelijk voor een breed publiek.

Deze rijk geïllustreerde bloemlezing is niet alleen bedoeld om terug te blikken, maar dient ter inspiratie voor het humanisme nu en in de toekomst. Tielmans ideaal van zelfbeschikking is een moreel handvat en daaraan lijkt het wel eens te schorten. Het humanistische ideaal van individuele zelfbeschikking, en de strijd voor concrete vormen daarvan, is nog steeds actueel, en zal het altijd blijven.

Uitgave in samenwerking met het Humanistisch Archief

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.