Conflicten geweldloos oplossen

Een praktisch werkboek met speken en oefeningen voor het voortgezet onderwijs

Jamie Walker

Conflicten geweldloos oplossen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-76771-18-2, geïllustreerd, 168 blz., December 2001 UITVERKOCHT!

trefwoorden: conflictoplossing, geweld, agressie, spelen, oefeningen, voortgezet onderwijs

beschrijving

Er bestaat geen wondermiddel tegen de toenemende agressie op onze scholen. Wel zijn er de afgelopen 10 jaar tal van methodes en modellen ontwikkeld om geweld en agressie op middelbare scholen te beteugelen en te voorkomen.
Dit boek bevat een zeer praktische methode die door de auteur Jamie Walker bij haar werk als pedagoog en mediator op 'moeilijke' scholen in Berlijn is ontwikkeld en uitgeprobeerd.
Het bevat een grote verzameling interactiespelen en rollenspelen, enerzijds gericht op het bewust worden van (potentiele) conflictsituaties, anderzijds op interventie bij en preventie van conflicten.
De spelen zijn eigenlijk bedoeld om in aparte 'spel-uren' uitgevoerd en besproken te worden, of tijdens speciale projectdagen of werkweken. Indien dat niet mogelijk is, dan kunnen ze eventueel in de lessen Nederlands, drama, godsdienst/levensbeschouwing, of tijdens mentoruren uitgevoerd worden.
De spelen en oefeningen zijn in 6 categorieen verdeeld:
- Elkaar beter leren kennen; - Het gevoel van eigenwaarde stimuleren; - Communicatie; - Samenwerking; - Conflicten die voortkomen uit traditionele rolpatronen; - Conflicten geweldloos oplossen.
Met een uitgebreide toelichting voor de docent.

Jamie Walker kwam in 1978 vanuit de Verenigde Staten naar Berlijn en studeerde pedagogiek. Sinds 1980 heeft zij op tal van instellingen en scholen in Duitsland modellen ontwikkeld en uitgeprobeerd om agressie te voorkomen en conflicten geweldloos op te lossen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.