Toegang tot Jack Kooistra

Register van zijn werken

Jack KooistraKlaas Jansma

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77948-43-9, 400 blz., May 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

trefwoorden: Register, Registers, Jack Kooistra, Toegang tot Jack Kooistra, Tweede Wereldoorlog, WOII, Jack Kooistra, oorlogsslachtoffers, Nazi-jager, ...

Toegang tot Jack Kooistra

Als bekroning van een journalistieke speurderscarrière publiceerde Jack Kooistra de afgelopen jaren vier dikke boeken over de recente Nederlandse oorlogsgeschiedenis:
Een laatste Saluut, Strijders, onderdrukkers en bevrijders, Laatste Bericht en Recht op Wraak.

Zo’n dertienduizend namen van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië zijn door hem voorzien van een verhaal. Verzetslieden, collaborateurs, militairen en willekeurige passanten zijn zo uit de anonimiteit gehaald. De vaak beknopte beschrijvingen geven een indruk van het oorlogstoneel in Nederland, Nederlands Indië en Nieuw Guinea.

Met elke nieuwe publicatie werd het zoeken van een naam lastiger en omslachtiger. Daarom verschijnt nu een overzichtelijk register met al die namen, verwijzend naar boek, pagina en categorie waar ze voorkomen. Het is een onmisbaar document voor de vele lezers van Kooistra’s werken.

In dit 400 pagina’s tellende boek ‘Toegang tot Jack Kooistra’ staat ook een deel van zijn levensverhaal, opgeschreven door de publicist Klaas Jansma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.