100 Bewegingsspelen

Voor onderwijs en jeugdwerk

Huberta Wiertsema

100 Bewegingsspelen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-73207-17-2, geïllustreerd, 120 blz., December 1991 UITVERKOCHT!

trefwoorden: bewegingsspelen, sociale en creatieve vorming

beschrijving

Dit boek bevat honderd eenvoudige bewegingsspelletjes, bedoeld voor alle onderwijs- en vormingssituaties. Ze kunnen gebruikt worden door:
- docenten aan basisscholen; - docenten lichamelijke opvoeding, drama, dans en muziek; - sociaal-cultureel werkers; - creatief therapeuten en inrichtingswerkers; - vrijwel iedereen die met groepen werkt.

De spelletjes zijn gericht op de sociale en creatieve vorming van de deelnemers, en beogen dus geen methodisch bewegingsonderwijs. Ze zijn bij uitstek geschikt om een onderdeel te vormen van vakken als gymnastiek, dans, drama en muziek: als warming-up, als kennismaking, als een manier om aan het groepsproces te werken of gewoon voor de lol!
Er zijn spelletjes bij voor alle leeftijdsgroepen, terwijl veel spelletjes niet aan een bepaalde leeftijd gebonden zijn.

Het boek bestaat uit een informatief en een praktisch gedeelte. Het eerste deel biedt achtergrondinformatie over de vormende waarde van spelen en bewegen, en over de toepassing van de spelletjes in de praktijk.
Het tweede deel bevat honderd spelbeschrijvingen met tal van variaties, onderverdeeld in tien categorieen:
- tik- en reactiespelletjes; - concentratie- en raadselspelletjes; - kennismaking- en vertrouwensspelletjes; - uitbeeldings- en samenwerkingsspelletjes; - spelletjes met materiaal; - muziek- en bewegingsspelletjes.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.