Spelen met jeugdboeken

Voor onderwijs- en vormingssituaties

Paul RooyackersSaskia Heerkens

Spelen met jeugdboeken

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-73207-54-7, geïllustreerd, 195 blz., December 1995 UITVERKOCHT!

trefwoorden: jeugdboeken, expressie, spelletjes

beschrijving

Wat hebben Oliver Twist, Pinokkio, Alice in Wonderland, Baron von Munchhausen, Don Quichote, Tijl Uilenspiegel, De hut van oom Tom, Het Jungle boek, Alleen op de wereld en Winnie de Poeh gemeen? Het zijn allemaal jeugdboeken die klassiek genoemd mogen worden. Dit spelenboek is gebaseerd op 120 van de bekendste en meest gelezen kinder- en jeugdboeken die in Nederland verkrijgbaar zijn.
Uit ieder jeugdboek is zorgvuldig een kort fragment gekozen dat geschikt is om te gebruiken voor een spelvorm zoals toneelspel, creatief schrijven, taalexpressie, beeldende expressie, dans, mime en tal van andere groepsspelletjes.
Ieder fragment is uitgangspunt voor een andere creatieve en leuke spelvorm zodat er tijdens vele bijeenkomsten direct gespeeld kan worden. Met alle variaties erbij bevat dit boek ruim 200 praktische tips en ideeen voor spelletjes gebaseerd op jeugdboeken.
Het boek is bedoeld voor alle onderwijs- en vormingssituaties. Ook zijn boeken uit allerlei culturen opgenomen. De keuze van spelvormen en boeken is gericht op de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar, verdeeld in drie categorieen: van 4 - 9 jaar, van 9 - 13 jaar en van 14 - 17 jaar. Het zijn vergelijkbare spelen als bij de andere Panta Rhei spelenboeken: ze zijn eenvoudig, praktisch en duidelijk beschreven en voor elke docent gemakkelijk uitvoerbaar.

Paul Rooyackers is spelpedagoog met een langdurige ervaring in verschillende onderwijsvormen.
Saskia Heerkens is docente Nederlands.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.