Gulliver's reizen

Swift

Gulliver's reizen

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-76268-44-6, geïllustreerd, 128 blz., January 2004
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 402 gram.

e-Boek (PDF): € 9.00

ISBN: 978-94-6031-023-2, geïllustreerd, January 2004

Uitgever: Uitgeverij Solo

trefwoorden: Wereldberoemde verhalen, Historische kinderboeken

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Lemuel Gulliver uit Redriff heeft als scheepsarts en kapitein op zijn verre reizen merkwaardige dingen gezien en meegemaakt. In vier delen, waarvan hier de eerste twee zijn opgenomen, doet hij hiervan verslag.
In het eerste deel van zijn boek beschrijft hij hoe zijn schip vergaat en hij aanspoelt op het eiland Lilliput. De mensen daar zijn nog geen zes duim (15 centimeter) hoog. Aanvankelijk wordt de reus Gulliver met veel wantrouwen door de Lilliputters bejegend. Maar hij weet het vertrouwen van de dwergen te winnen en hij leert hun taal en alles over hun leven.
In het tweede deel belandt Gulliver in Brobdingnag, in het land van de reuzen. Hier is Gulliver juist de dwerg. Afmetingen zijn betrekkelijk. Aanvankelijk vindt Gulliver de reuzen, die twaalf keer zo groot als hij zijn, afstotend. Maar de reuzen blijken, over het algemeen, nuchter, praktisch en vriendelijk te zijn. En hun koning is de ideale vorst.

Jonathan Swift schreef met Gullivers Reizen, oorspronkelijk verschenen in 1726, een parodie op het toen popu-laire reisverslag. Daarnaast en bovenal is het een politiek-sociale satire van wereldklasse. In de eerste twee delen wordt de politiek en de staatkunde in het algemeen genadeloos onderuit gehaald. Maar Gullivers Reizen is ook, en misschien ondanks het sceptische of zelfs pessimistische wereldbeeld, een schitterend avonturenrelaas, en een absolute klassieker.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Gulliver's Reizen

paperback/ gebrocheerd: € 14.75
Jonathan Swift (Dublin, 30-11-‘67 – 19-10-‘45) werd in Dublin geboren uit Engelse ouders. Zijn bekendste werk is Gulliver's Travels (1726). ...

Gullivers reizen

paperback/ gebrocheerd: € 16.99
'Ik had na de schipbreuk zo'n eind gezwommen, dat ik volledig uitgeput was. Ik ging in het gras liggen, dat heel kort en zacht ...

Meer boekennieuws op Facebook.