Doe gewoon alsof! Docentenboek

Dramalessen voor het voortgezet onderwijs. Docentenboek

Pierre Eggels

Doe gewoon alsof! Docentenboek

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-76771-89-2, geïllustreerd, 178 blz., December 2002
Gewicht: 383 gram.

trefwoorden: drama, toneel, dramaspelen, drama-onderwijs

beschrijving

Deze nieuwe editie van het docentenboek 'Doe gewoon alsof!' is uitgebreid met 15 nieuwe dramalessen zodat het boek in totaal 45 uitgewerkte lessen bevat. De 15 nieuwe lessen zijn vooral voor derde klassen geschikt. Met het boek kan nu de hele onderbouw van het voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO en VWO) bediend worden.
Een volledige dramales beslaat meestal 2 lesuren. Met deze 45 uitgewerkte lessen kunnen in de praktijk dus 80 - 90 lesuren gevuld worden, oftewel 2 a 3 schooljaren.
Alle lessen zijn door de auteur in de praktijk ontwikkeld en uitgeprobeerd, zowel in het VMBO als het HAVO en VWO. Deze lessen voorzien dramadocenten van concreet en gedetailleerd lesmateriaal, compleet met toetsopdrachten en beoordelingsformulieren.
Elke les wordt stap voor stap beschreven, zodat deze methode zowel door beginnende als ervaren docenten gebruikt kan worden in het drama-onderwijs, maar ook bij CKV.
Veel lessen zijn ook buiten de school bruikbaar, want de auteur heeft heel wat van dit materiaal toegepast bij de training van amateurtoneelspelers en in toneelspelcursussen voor volwassenen.
Los van het docentenboek zijn 2 aparte werkschriften voor de leerlingen verkrijgbaar:
Werkschrift deel 1: bevat de lessen 1 t/m 21 voor het eerste jaar drama;
Werkschrift deel 2: bevat de lessen 22 t/m 45 voor het tweede en derde jaar drama.

Pierre Eggels studeerde Nederlandse en Algemene Taalwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij volgde de opleiding voor docent drama aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven en is docent Nederlands, Drama en CKV 1. Tevens regiseerde hij school- en amateurtoneel en gaf hij cursussen toneelspelen op een Educatief Centrum.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.