Schrijfselboek

Creatief schrijven voor kinderen van 8 - 14 jaar

Pierre EggelsElle Eggels

Schrijfselboek

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8840-020-9, geïllustreerd, 88 blz., December 2008 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Creatief schrijven, schrijfopdrachten

beschrijving

Dit boek bevat ruim 70 creatieve schrijfopdrachten die geschikt zijn voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. De opdrachten zijn telkens verdeeld in twee niveau's: opdrachten voor kinderen vanaf 8 jaar en opdrachten voor kinderen van 10 jaar en ouder. Het boek is vooral bedoeld voor het primaire onderwijs, maar het kan ook in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ingezet worden, bijvoorbeeld bij Nederlands en CKV.
Behalve dat de opdrachten heel leuk zijn om te doen, zijn ze ook heel nuttig voor de taalontwikkeling van de kinderen. Ze leren spelenderwijs hun woordenschat uitbreiden, ze verbeteren hun schrijfvaardigheid en ze leren een aantal eenvoudige termen op het gebied van grammatica, stijl en literaire genres. Bovendien wordt hun fantasie ontwikkeld.
Veel oefeningen kunnen in 5 tot 10 minuten gedaan worden, zodat ze heel geschikt zijn om tussen twee lesblokken in te doen. De grotere opdrachten kunnen als aanvulling of ter vervanging van opdrachten uit de gebruikte taalmethode ingezet worden. Enkele grotere opdrachten zijn heel geschikt om in projecten, bijvoorbeeld in de Kinderboekenweek, ingezet te worden.

Pierre Eggels is leraar Nederlands, CKV en Drama. Hij is auteur van de succesvolle dramamethode 'Doe gewoon alsof!'.
Elle Eggels is romanschrijfster. Haar bekendste boek is 'Het huis van de zeven zusters'. Naast haar schrijfwerk geeft ze lezingen en schrijfcursussen aan volwassenen en kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.