sc Cambuur

De slapende reus ontwaakt

Klaas JansmaMarianne Velsink

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77948-46-0, geïllustreerd, 184 blz., May 2010
Formaat: 24.0 (h) x 24.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 1120 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

fotograaf: Henk Jan Dijks

trefwoorden: Cambuur, Leeuwarden, voetbal, eerste divisie, Alex Pama, 't Hertje, slapende reus, sc Cambuur

De slapende reus ontwaakt

Cambuur is in het Nederlandse voetbal een bijzondere club. Het is, bij alle zakelijkheid die bij het moderne Europese voetbal hoort, een echte volksclub.
Een groot en enthousiast meelevend publiek bepaalt de sfeer aan het Cambuurplein. Daar is, op goede en minder goede dagen, altijd wat te beleven.
De afgelopen tien jaar heeft Cambuur te veel meegemaakt om in één boek te beschrijven. Teams in wisselende samenstelling vochten voor een plaats op het hoogste voetbalpodium. In mei 2009 waren ze er zeer dicht bij, en in de volgende competitie doet de club uit Leeuwarden wéér volop mee.
Ondertussen werken bestuurders en beleidsmakers aan versterking en verbreding. Ze bedwongen de crisis en bouwen aan een nieuwe toekomst.
Dit Cambuur verdient een mooi, rijk geïllustreerd boek. Hier is het: boordevol prachtige foto’s, veel informatie van de velden en meeslepende verhalen uit de catacomben. In het tweede deel komt de visie van Alex Pama uitgebreid aan de orde. ‘Huisfotograaf’ Henk Jan Dijks verzorgde het merendeel van de foto’s.

Klaas Jansma (Echten Fr., 1949) is de stem van het skûtsjesilen, schrijver en verteller. Hij publiceert geregeld over Friese, culturele en maritieme onderwerpen. Al voor het samenstellen van deze uitgave was zijn voetbalhart ernstig ontregeld. Dat is sindsdien nog erger geworden.

Marianne Velsink (Leeuwarden, 1981) is redacteur en journalist bij Reed Business. Als dochter van oud clubarts Theo Velsink werd ze vanaf haar tienerjaren bij Cambuur geïntroduceerd om er nooit meer weg te gaan. In 1997 werd ze Cambuursupportster van het jaar.

Figuren/plaatjes:


selectie 2000-2001

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.