100 Nieuwe Taalspelen

voor kinderen van 4 - 14 jaar

Paul Rooyackers

100 Nieuwe Taalspelen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-8840-023-0, geïllustreerd, 112 blz., December 2009
Gewicht: 246 gram.

trefwoorden: taalspelen, onderwijs, taalexpressie

beschrijving

Dit boek is een vervolg op het eerder verschenen 'Honderd Taalspelen'. Het is een bundel met nieuwe taalspelen voor kinderen van 4 - 14 jaar. Het biedt basisschooldocenten, begeleiders in het jeugdwerk en docenten Nederlands een enorm aantal nieuwe mogelijkheden om kinderen creatief met taal te leren omgaan. Het is een praktisch en direct bruikbaar boek waarmee iedere enthousiasteling die van taalexpressie houdt aan de slag kan.
Het boek wordt ingeleid door een didactisch en organisatorisch gedeelte. De taalspelen kunnen met weinig voorbereiding geoefend en gepresenteerd worden. Ze zijn overwegend kort van tijdsduur, zodat men de meeste gemakkelijk in een lesuur kan uitvoeren.
Bij elk spel worden de leeftijd, tijdsduur en benodigde materialen vermeld. Zo kan gemakkelijk een spel gekozen worden voor een bepaalde groep. De taalspelen zijn gericht op het mondeling en schriftelijk ontwikkelen van het taalgevoel en de woordenschat.
De taalspelen zijn verdeeld in 9 categorieen: kennismakingsspelen, dichtspelen, illustratiespelen, verhaalspelen, gevoelsspelen, muzikale taalspelen, schrijfspelen, gedachtespelen en woordspelen.
Deze spelen werden nog niet eerder gepubliceerd.

Paul Rooyackers is spelpedagoog/regisseur met een langdurige ervaring in het onderwijs en jeugdwerk. Hij doceert drama en dans aan het Montessori College te Aerdenhout, dans en CKV aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam en hij is directeur van de Stichting Dans en Theater. Hij schreef talloze boeken op het gebied van dans, drama en taalexpressie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.