De Heineken ontvoering

Panorama Misdaaddossier, Voorbereiding, uitvoering, ontknoping

Nick Kivits

De Heineken ontvoering

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 978-90-8975-174-4, geïllustreerd, 224 blz., September 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

co-auteur: Sjerp Jaarsma

trefwoorden: Heineken, Holleeder, Panorama, ontvoering, losgeld, ontknoping

De Heineken ontvoering

De oerknal van Nederlandse georganiseerde misdaad dreunt na tot op de dag van vandaag. Dit boek vertelt waarom...

Met o.a. nieuwe interviews en getuigenissen, alle losgeldbrieven, tientallen onbekende details, foto's en documenten, onthullingen van Martin Erkamps en een exclusief Voorwoord door Kees Sietsma (leider van het oorspronkelijke politieteam).

Op 9 november 1983 worden biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. De brutale kidnap is wereldnieuws. De ontvoerders Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer, Jan Boellaard en hun helper Martin Erkamps eisen 35 miljoen gulden losgeld. Wekenlang volgt een kat-en-muisspel met de politie en houdt heel Nederland de adem in. Na drie weken bevrijdt de politie Heineken en Doderer uit hun cellen, verborgen in het Amsterdamse havengebied. Uiteindelijk worden alle vijf ontvoerders gearresteerd en veroordeeld. Nog altijd is 8 miljoen gulden losgeld zoek.

Weekblad Panorama volgt vanaf de eerste dag de ontvoering en de langdurige nasleep op de voet. Zo ontdekt Panorama in 1994 de voortvluchtige Frans Meijer in Paraquay en spoort het blad in 2010 Martin Erkamps op in Panama. Voor het eerst zijn nu alle verhalen en foto's die ooit over de kidnap in Panorama verschenen bijeengebracht in één boek.

Auteur Nick Kivits is freelance journalist en schrijft al jaren voor Panorama en Revu. Voor dit boek reconstrueerde hij de Heineken-zaak tot in detail. Over mede-auteur Sjerp Jaarsma zegt misdaadreporter John van den Heuvel: 'Jaarsma weet alles van de ontvoering, hij kent alle details, ik denk zelfs nog beter dan de ontvoerders zelf.'

Meer teksten en voorbeelden:

Reacties op de eerste editie‘(…) een absolute aanrader!’
- Crime-journalist John van den Heuvel

-... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.