Robin Hood

Fraser

Robin Hood

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-76268-40-8, geïllustreerd, 176 blz., January 2004
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 482 gram.

e-Boek (PDF): € 9.00

ISBN: 978-94-6031-025-6, geïllustreerd, January 2004

Uitgever: Uitgeverij Solo

trefwoorden: Wereldberoemde verhalen, Historische kinderboeken

beschrijving

De legendarische strijd van de Engelse outlaw Robin Hood tegen de slechte Sheriff van Nottingham, tegen de onbetrouwbare intrigant prins John en tegen menige andere Normandische overheerser in het 12de-eeuwse Engeland heeft al heel wat spannende boeken opgeleverd.
In deze bewerking van de oude Engelse balladen maken alle sleutelfiguren hun opwachting. De dappere, knappe en zeer correcte, maar soms wat onbesuisde en domme Robin, die steelt van de rijken en geeft aan de armen, wordt bijgestaan door kleurrijke types als Will Scarlet, Robins beste vriend, Little John, de smid met het formaat en de kracht van een reus, Allan-a-Dale, minstreel en mede-bandiet, Friar Tuck, de ronde, jolige pater en Marian, Robins grote liefde. Ze nemen het op voor de onderdrukten, ze vechten tegen een vuig stel en uiteindelijk lijken ze het onderspit te gaan delven.

Antonia Fraser heeft de verhalen over Robin Hood en zijn vrolijke rovers tot een boeiend en levendig geheel omgevormd. Tegen de achtergrond van de heerschappij van Richard Leeuwenhart, zijn controverse met zijn broer prins John, tegen de achtergrond van het 12de-eeuwse Engeland met de tegenstelling tussen Saksen en Normandiërs komen de verhalen over de bekendste gentleman-bandiet uit de literaire geschiedenis tot leven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.