100 Nieuwe dansspelen

Voor onderwijs en jeugdwerk

Paul Rooyackers

100 Nieuwe dansspelen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-76771-17-5, geïllustreerd, 143 blz., January 2011 UITVERKOCHT!

trefwoorden: dans, onderwijs, jeugdwerk, dansspel

beschrijving

Dit boek is bestemd voor docenten in het lager en voortgezet onderwijs en begeleiders in het jeugdwerk.
Het boek is op vergelijkbare wijze opgezet als het eerder verschenen Honderd Dansspelen. Het bevat 100 creatieve dansspelen die zonder veel voorbereiding uitgevoerd en beoefend kunnen worden met kinderen in de leeftijd van 4 - 16 jaar. Allereerst wordt uitgelegd wat dans is en hoe een dansspel uitgevoerd kan worden. Aan bod komen ook de voorwaarden om tot dans te komen, wat de functie is van de danselementen, hoe een dansspel opgezet kan worden en hoe een leergang ontwikkeld kan worden, kortom alle educatieve aspecten van de dans. Het praktische gedeelte bevat 100 uitgewerkte dansspelen, onderverdeeld in tien categorieen:
- kennismakingsdansen - dierendansen - verhaaldansen - dansnotaties - karakterdansen - lichaamsdansen - materiaaldansen - straatdansen - muziekdansen - schilderijdansen.

Paul Rooyackers is dans- en spelpedagoog met een langdurige ervaring in het onderwijs, het jeugdwerk en de creatieve therapie. Hij publiceerde talrijke boeken over dans en drama. Geillustreerd met foto's.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.