100 Dialogen

Nieuwe theaterteksten voor idereen vanaf 12 jaar

Paul RooyackersBor RooyackersLiesbeth Mende

100 Dialogen

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-76771-36-6, geïllustreerd, 196 blz., October 2020
Gewicht: 421 gram.

trefwoorden: dialogen, theater, onderwijs, jeugdwerk, toneel

beschrijving

'100 Dialogen' is een bundel korte theaterteksten, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docentendrama en CKV in het voortgezet onderwijs en aktiviteitenbegeleiders in het jeugdwerk. Het bevat 100 korte dialogen die zonder veel voorbereiding uitgevoerd en gespeeld kunnen worden: er zijn grappige, serieuze, makkelijke, moeilijke, absurde en realistische dialogen. Het is een praktisch en direct bruikbaar boek waarmee elke docent direct aan de slag kan. De dialogen zijn ook zeer geschikt voor begeleiders van amateurtoneel en voor theatertraining.
Het boek is opgedeeld in elf hoofdstukken die elk uit een vraag bestaan. Op welke manier ga je de dialoog in? Waar let je op? Samen erachter komen hoe je de dialoog kunt spelen met als insteek een vraag. Aan de hand van de gestelde vragen ontdek je zelf hoe je een tekst kunt lezen en hoe je hem kunt omzetten tot spel. Stapsgewijs ontwikkel je als lezer/speler inzicht in hoe theaterteksten werken en hoe je ermee om kunt gaan.
De dialogen varieren in vorm en inhoud, van kort tot langer, van ogenschijnlijk heel simpel tot verraderlijk ingewikkeld. Ze zijn ook los te gebruiken om direct mee aan de slag te gaan. Benodigde materialen en tips voor de uitvoering staan bij elke tekst aangegeven. Ook voor het nieuwe vak CKV/CKV-1,3 zijn de dialogen zeer geschikt.

Aan dit boek hebben drie auteurs meegewerkt.
Paul Rooyackers is spelpedagoog/regisseur met een langdurige ervaring in het onderwijs en het jeugdwerk. Hij doceert drama op een middelbare school, CKV aan de Hogeschool voor Muziek en Dans te Rotterdam en is directeur van een musical-, cabaret- en jeugdtheaterschool.
Bor Rooyackers is acteur, regisseur, auteur en docent. Hij speelt in de cabaretgroep 'Rooyackers, Kamps & Kamps'.
Liesbeth Mende is afgestudeerd als dramaschrijver aan de HKU en heeft diverse publicaties op haar naam staan.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.