100 Dramaspelen

voor onderwijs en jeugdwerk

Paul Rooyackers

100 Dramaspelen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-73207-33-2, geïllustreerd, 112 blz., December 1993 UITVERKOCHT!

trefwoorden: drama, toneel, dramaspelletjes, drama-onderwijs

beschrijving

'100 Dramaspelen' bevat vele soorten dramaspelletjes die zonder veel voorbereiding uitgevoerd kunen worden door docenten en activiteitenbegeleiders, in en buiten het onderwijs.
Er wordt inzicht verschaft in hoe een drama-activiteit voorbereid en opgezet dient te worden. Tevens wordt uitgelegd hoe je met een groep een toneelspel kunt opzetten en uitvoeren. De beschreven dramaspelen zijn voor iedereen gemakkelijk uit te voeren. De spelletjes zijn in allerlei vakken en situaties te gebruiken: leeftijd, duur, benodigde muziek en materialen zijn aangegeven.
Het eerste deel geeft inzicht in de educatieve aspecten van drama en bevat talrijke tips voor het werken met drama in de praktijk.
Het tweede deel bevat honderd dramaspelen met tal van variaties die in allerlei situaties en vakken gebruikt kunnen worden. Tijdsduur, leeftijd en benodigde materialen zijn bij elk spel aangegeven. Er zijn tien categorieen dramaspelen opgenomen:
- kennismakingsspelen - zintuigspelen - pantomimespelen - verhaalspelen - geluidsverhalen - rekwisietenspelen - maskerspelen - poppenspelen - spelen met kleding - tekstspelen.
Paul Rooyackers is dans- en spelpedagoog met een langdurige ervaring in verschillende onderwijsvormen evenals in het jeugdwerk en de creatieve therapie. Als auteur heeft hij reeds meerdere publicaties op zijn naam staan. Stefan de Groot heeft dit boek op humoristische wijze geillustreerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.