De lotgevallen van Oliver Twist

Dickens

De lotgevallen van Oliver Twist

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-76268-42-2, geïllustreerd, 224 blz., January 2004
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 572 gram.

e-Boek (PDF): € 9.00

ISBN: 978-94-6031-022-5, geïllustreerd, January 2004

Uitgever: Uitgeverij Solo

trefwoorden: Wereldberoemde verhalen, Historische kinderboeken

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In het armenhuis wordt een jongen geboren. Direct na de bevalling overlijdt de jonge moeder, een onbekende zwerfster. Het kind krijgt een naam toegewezen: Oliver Twist. Hij wordt ‘opgevoed’ in het armenhuis, komt in de leer bij een begrafenisondernemer en vlucht naar Londen. Daar begint de narigheid pas goed, als hij wordt opgenomen in de dievenbende van Fagin en kennis maakt met de in- en inslechte Bill Sikes en z’n heel wat minder slechte Nancy.
De lotgevallen van Oliver Twist vormen een aaneenschakeling van onrecht, ellende en narigheid. Dickens schetst een huiveringwekkend beeld van de toenmalige Londense onderwereld en de armoede. Maar Oliver blijft in z’n onschuldige naïviteit altijd hoop koesteren. En zie: uiteindelijk wordt het slechte toch door het goede overwonnen en wacht Oliver een gelukkig leven.
‘De geschriften van Dickens zijn ware volksboeken. Zij zijn aan het volksleven ontleend (…) Hij blijft evenzeer verwijderd van meedoogenlooze satire, als van ziekelijke sentimentaliteit, en vooral heerscht in zijn geschriften een geest van frischheid, opgeruimdheid en goedhartigheid, die onweestaanbaar boeit en weldadig werkt,’ schreef de Winkler Prins’ Geïllustreerde Encyclo-paedie in 1907, zeventig jaar na het verschijnen van de eerste aflevering van Oliver Twist. En nog altijd blijven de lotgevallen van de weesjongen onverminderd boeien.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

de avonturen van Oliver Twist

paperback/ gebrocheerd: € 22.50
De hoofdfiguur, Oliver Twist, wordt geboren in diepe armoede. Zijn moeder sterft kort na zijn geboorte en zijn vader is onbekend. Oliver ...

De lotgevallen van Oliver Twist

paperback/ gebrocheerd: € 22.99
Olivier in het werkhuis van de parochie. Olivier bij de begrafenisondernemer. Olivier opgeleid tot zakkenroller. Olivier geholpen door ...

Meer boekennieuws op Facebook.