100 Nieuwe Muziekspelen

voor kinderen van 6 - 16 jaar

Ger Storms

100 Nieuwe Muziekspelen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-73207-72-1, geïllustreerd, 128 blz., December 1997
Gewicht: 277 gram.

trefwoorden: Muziekspelletjes

beschrijving

Dit tweede spelenboek van de auteur van het bekende 'Muzikaal Spelenboek' bevat 100 nieuwe muziek-, dans- en geluidsspelletjes bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 - 16 jaar.
Het boek begint met een inleiding over doel en gebruik van de spelen, en praktische tips voor de spelleider.
In het praktische gedeelte zijn de 100 spelen ingedeeld in tien categorieen. Naast bekende categorieen als luisterspelen, concentratiespelen, expressiespelen en bewegingsspelen, bevat het boek ook geheel nieuwe spelvormen als ontspanningsspelen, ritmespelen, klankspelen, interculturele spelen en spelprojecten.
Net als bij het 'Muzikaal Spelenboek' dienen de meeste spelletjes om sociale en creatieve vaardigheden te ontwikkelen met muzikale middelen: leren luisteren, leren zich te concentreren, zich creatief te uiten, samen te werken, e.d.
Bij een aantal nieuwe categorieen worden eveneens meer muzikale vaardigheden ontwikkeld, zodat deze spelen ook een bijdrage leveren aan de muzikale vorming.

Deze spelen kunnen door iedereen gehanteerd worden; er is geen muzikale opleiding voor vereist. Het boek kan binnen en buiten de school gebruikt worden door:
- leerkrachten basisschool
- muziekdocenten basisvorming en A.M.V.
- docenten speciaal onderwijs
- creatief therapeuten en inrichtingswerkers

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.